Recepty

Tvarohový pohár Tvarohový pohár

Tvarohový pohár

Suroviny

300 g Rajo tvaroh jemný hrudkovitý,
1ks 145 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
1 - 2 PL cukru,
2 PL hrozienok namočených v rume,
trocha posekaných vlašských orechov,
čerstvé alebo kompótované ovocie podľa chuti,
okrúhle piškóty,
smotana na šľahanie RAJO.

Postup receptu

  1. Do sklenených vysokých pohárov navrstvíme ovocie a okrúhle piškóty. 
  2. Pridáme krém, vymiešaný z uvedených surovín a povrch ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Štrúdľa Babka Štrúdľa Babka

Štrúdľa Babka

Suroviny

300 g polohrubej múky,
štipka soli,
100 g masla Rajo,
1 až 2 žĺtky,
1ks 145g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
ľubovoľná plnka,
1 - 2 bielky na potretie.

Postup receptu

  1. Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti. Dáme ich do mikroténového vrecka a vložíme na jednu hodinu do chladničky. 
  2. Po vybratí každý bochník vyvaľkáme na obdĺžník a cesto potrieme rozpusteným maslom. Naň môžeme navrstviť pomleté orechy, nasypať vanilkový cukor, škoricou a nastrúhať jablká. 
  3. Takto pripravenú štrúdľu potrieme rozšľahanými bielkami a upečieme do ružova. Keď vychladne, posypeme ju práškovým cukrom zmiešaným s vanilínovým.
Ovocná bublanina Ovocná bublanina

Ovocná bublanina

Suroviny

1ks 330g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
2 jogurtové tégliky polohrubej múky,
1 tíglik cukru,
2 vajcia,
1 balíček kypriaceho prášku.
Ľubovoľné ovocie čerstvé alebo kompótované,
tuk na vymastenie plechu.


Drobce:
100 g hladkej múky,
100 g rastlinného masla,
100 g cukru.

Postup receptu

  1. Z uvedených surovín dôkladne vymiešame cesto, vylejeme na vymastený plech a posypeme ovocím, ktoré sme predtým obalili v múke (aby nekleslo na dno). 
  2. Ak použíjeme kompótované, musíme ho nechať dobre odkvapkať. V miske dobre rozmiešame suroviny na drobce, poypeme povrch bublaniny a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Mliečne rožky Mliečne rožky

Mliečne rožky

Suroviny

400 g hladkej múky,
250 g maslo Rajo,
2 dl Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
trocha prášku do pečiva,
orechy na plnenie,
mak,
lekvár.

Postup receptu

  1. Všetky suroviny zmiešame a cesto necháme cez noc v chladničke. 
  2. Potom ho rozvaľkáme na štyri rovnaké kusy a rozdelíme na osem trojuholníkov, na ktoré dáme ľubovoľnú plnku a upečieme dozlatista. Z jednej dávky je 32 rožkov.
Krémové rezy DIA Krémové rezy DIA

Krémové rezy DIA

Suroviny

4 vajcia,
60 g polohrubej múky,
60 g solamylu,
80 g ovocného cukru,
1/2 balíčka kypriaceho prášku.

Krém:
1ks 500g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
šťava z 1/2 citróna,
50 g ovocného cukru,
2,5 dl smotany na šľahanie Rajo,
2 lyžice želatíny,
500 g ovocia.

Postup receptu

  1. Z prísad upečieme klasické piškótové cesto. Jogurt zmiešame s ovocným cukrom, citrónovou šťavou a rozpustenou želatínou a do krému pridáme vyšľahanú smotanu. 
  2. Vylejeme na upečený korpus obložený ovocím a necháme na určitý čas stuhnúť v chladničke.
Jogurtový závin Jogurtový závin

Jogurtový závin

Suroviny

500 g polohrubej múky,
250 g maslo Rajo,
2 dl Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
štipka soli,
ovocie na naplnenie,
hrozienka,
škoricový cukor,
strúhanka alebo rozdrvené piškóty.

Postup receptu

  1. Múku so soľou preosejeme. Pridáme tuk, jogurt a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme, rozložíme naň ovocie, posypeme strúhankou, škoricovým cukrom a hrozienkami. 
  2. Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na vymastenom plechu. Z tohto množstva môžeme urobiť 2 záviny.
Jogurtový rôsol s jablkami Jogurtový rôsol s jablkami

Jogurtový rôsol s jablkami

Suroviny

1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
3 jablká,
50 g cukru,
šťava z pol citróna,
1 lyžička mletej škorice,
25 g želatíny,
1 pomaranč na ozdobenie,
1,2 dl šľahačkovej smotany Rajo,
1 lyžička práškového cukru,
trocha masla Rajo na vymastenie formičiek.

Postup receptu

  1. Jogurt pomiešane s nastrúhanými jablkami, cukrom a škoricou.
  2. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, asi po 10 minútach ju dobre premiešame a vpravíme do jogurtovej zmesi. 
  3. Pudingové formičky vymastíme maslom, nalejeme do nich pripravenú hmotu a necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Rôsol vyklopíme, ozdobíme kolieskami pomaranča a kopčekom šľahačky.
Jogurtové želé Jogurtové želé

Jogurtové želé

Suroviny

250 g jahôd (môžu byť zavárané),
50 g cukru,
1 lyžica citrónovej šťavy,
450 ml Rajo Acidko plnotučné biele,
8 plátkov želatíny,
med,
2 ks 125 g RAJO klasik jogurt biely,
1 lyžica vajcového likéru,
vanilínový cukor,
ovocie na ozdobenie.

Postup receptu

  1. Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a vmiešame rozpustenú želatínu a Acidko.
  2. Chlebíčkovú formu vypláchneme, naplníme zmesou a necháme stuhnúť v chladničke. 
  3. Biely jogurt ochutíme vanilínovým cukrom a medom.
  4. Stuhnuté želé pokrájame na porcie, polejeme jogurtovou omáčkou, na ktorej likérom vytvoríme ozdobu.
  5. Ozdobíme čerstvými alebo zaváranými jahodami.
Jogurtové rezy Jogurtové rezy

Jogurtové rezy

Suroviny

1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
2 tégliky kryštálového cukru,
3 tégliky hrubej múky,
4 vajcia,
1 kypriaci prášok,
1 balíček vanilínového cukru,
1 balíček škoricového cukru,
čerstvé alebo kompótové ovocie,
tuk a múka na plech.

Postup receptu

  1. Cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme jogurt, vanilínový cukor, múku s kypriacim práškom a vymiešame. Zmes vylejeme na vymastený plech posypaný múkou, poukladáme ovocie a dáme piecť. 
  2. Pred dopečením rovnomerne posypeme škoricovým cukrom a na chvíľu ešte vložíme do rúry.
Jogurtové polmesiačiky

Jogurtové polmesiačiky

Suroviny

300 g práškového cukru,
1 ks 375g Rajo Klasik jogurt jahodový, 
1 balíček jahodového pudingu,
400 g polohrubej múky,
3 vajcia,
1/2 balíčka kypriaceho prášku,
1 balíček vanilínového cukru,
2 dl oleja.

Poleva:
bielková a čokoládová.

Postup receptu

  1. Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme jogurty, olej a vanilínový cukor a znova vymiešame. Nakoniec pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom a jahodový puding. 
  2. Nalejeme na vymastený plech posypaný múkou a pri strednej teplote upečieme. Teplé polejeme bielkovou polevou, formičkou vykrojíme polmesiačiky a ozdobíme ich čokoládovou polevou. Poleva nesmie byť pri vykrajovaní zaschnutá.
Jahodový pohár Jahodový pohár

Jahodový pohár

Suroviny

400 g jahôd,
5 cl ovocného likéru alebo citrónovej šťavy,
1 ks 125 g Rajo Klasik jogurt biely, 
2,5 dl smotany na šľahanie Rajo,
1 lyžica práškového cukru.

Postup receptu

  1. Umyté a odkvapkané jahody pokvapkáme likérom alebo citrónom. 
  2. Vložíme ich do vysokých pohárov a zalejeme jogurtom, ktorý sme vymiešali s vyšľahanou smotanou a cukrom.
Jahodové rezy Jahodové rezy

Jahodové rezy

Suroviny

5 vajec,
5 lyžíc práškového cukru,
5 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku,
jahodový džem,
jahody,
tuk a múka na plech.


Krém 1:
1 balíček jahodového pudingu,
5 dl mlieka Rajo,
3 lyžice cukru,
20 g Rajo ľahšie roztierateľné,
10 g práškovej želatíny.

Krém 2:
2,5 dl kyslej smotany,
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie
2 balíčky vanilínového cukru,
10 g práškovej želatíny.

Postup receptu

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou, vychladnuté natrieme džemom a nahusto obložíme jahodami. 
  2. Z mlieka, cukru a prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame tuk a napučanú rozpustenú želatínu a teplý krém vylejeme na jahody.
  3. Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a pripravenou želatínou. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme stuhnúť do chladu a ľubovoľne ozdobíme.