Recepty

Pohárový koláč Pohárový koláč

Pohárový koláč

Suroviny

3 poháre Rajo Acidko plnotučné biele,
3 poháre zmiešanej hladkej a hrubej múky,
1 pohár práškového cukru,
1 dl oleja,
1 lyžica sódy bikarbóny,
hrozienka,
kandizované ovocie,
strúhaná čokoláda,
orechy.

Postup receptu

  1. Všetky suroviny zmiešame na cesto a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry.
  2. Upečený koláč ozdobíme podľa chuti.
Nekysnuté koláčiky Nekysnuté koláčiky

Nekysnuté koláčiky

Suroviny

250 g rastlinného stuženého tuku,
500 g polohrubej múky,
80 g droždia,
2 vajcia,
1 lyžica cukru,
450 ml Rajo Acidko plnotučné biele,
troška soli.
Na plnenie slivkový lekvár a tvaroh,
na vymastenie plechu tuk,
na obaľovanie práškový cukor.

Postup receptu

  1. Zo surovín vypracujeme cesto, z ktorého - bez kysnutia - formujeme koláčiky alebo šatôčky. 
  2. Plníme ich slivkovým lekvárom a tvarohom, pečieme v predhriatej rúre a ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.
Jogurtové želé Jogurtové želé

Jogurtové želé

Suroviny

250 g jahôd (môžu byť zavárané),
50 g cukru,
1 lyžica citrónovej šťavy,
450 ml Rajo Acidko plnotučné biele,
8 plátkov želatíny,
med,
2 ks 125 g RAJO klasik jogurt biely,
1 lyžica vajcového likéru,
vanilínový cukor,
ovocie na ozdobenie.

Postup receptu

  1. Jahody rozmixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a vmiešame rozpustenú želatínu a Acidko.
  2. Chlebíčkovú formu vypláchneme, naplníme zmesou a necháme stuhnúť v chladničke. 
  3. Biely jogurt ochutíme vanilínovým cukrom a medom.
  4. Stuhnuté želé pokrájame na porcie, polejeme jogurtovou omáčkou, na ktorej likérom vytvoríme ozdobu.
  5. Ozdobíme čerstvými alebo zaváranými jahodami.
Jablkový sen Jablkový sen

Jablkový sen

Suroviny

150 g jabĺk,
1ks 145g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
60 g syra Cottage cheese Rajo,
1 lyžica plátkov mandlí opečených nasucho,
citrónová šťava,
škorica,
cukor.

Postup receptu

  1. Jogurt vymiešame so syrom, pridáme citrónovú šťavu, cukor, škoricu a vyšľaháme na krém.
  2. Porcie posypeme postrúhaným jablkom a ozdobíme plátkami mandlí. Servírujeme studené.
Hrozienkovo-kokosová nátierka

Hrozienkovo-kokosová nátierka

Suroviny

1 šálka pokrájaného banánu,
1 ks 180 g Rajo Cottage cheese - biely,
1/2 šálky hrozienok,
2 lyžice medu,
4 lyžice kokosovej múčky,
2 lyžice oleja,
mandle na posypanie (nemusia byť).

Postup receptu

  1. Všetky prísady dôkladne zmixujeme na penu. Povrch posypeme strúhanými mandľami a podávame so sladkým pečivom. 
  2. Nátierka chutí najmä deťom.
Rýchle jogurtové dolky Rýchle jogurtové dolky

Rýchle jogurtové dolky

Suroviny

1ks 330 g téglik Rajo nízkotučný Plus pre zdravie
1 vajce,
1 vanilínový cukor,
trocha polohrubej múky,
štipka sódy bikarbóny. 


Na plnenie:
džem,
šľahačka,
čokoláda alebo čerstvý syr Cottage cheese Rajo biely,
olej na vyprážanie.

Postup receptu

  1. Prísady zmiešame na hustejšie cesto. Necháme 5 minút postáť a na horúcom oleji v dolkovej panvici pečieme dolky z oboch strán dozlatista. 
  2. Plníme džemom, šľahačkou a čokoládou, alebo čerstvým syrom.
Rajské lievance Rajské lievance

Rajské lievance

Suroviny

450 ml Rajo Acidko plnotučné biele,
130 g hladkej múky,
100 g práškového cukru,
3 vajcia,
2 lyžičky rumu,
5 g kokosovej múčky,
1 jablko,
2 lyžice masla Rajo,
škoricový cukor,
štipka soli,
olej na vyprážanie.

Postup receptu

  1. Mlieko, vajcia, cukor, rum, kokosovú múčku a štipku soli dobre premiešame a tesne pred pražením pridáme postrúhané jablko a rozpustené maslo. 
  2. Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán a ešte teplé obalíme škoricovým cukrom.