Recepty

Zmrzlina s vínnou penou

Zmrzlina s vínnou penou

Suroviny

4 dl zmrzliny,
2,5 dl smotany na šľahanie RAJO,
2,5 dl červeného vína,
4 žĺtky,
1/2 citróna,
1 balíček korenia do vareného vína,
hrušky,
5 dl vody.
Mletá škorica alebo strúhaná čokoláda.

Postup receptu

  1. Olúpané hrušky rozkrojíme na osminky a vyberieme jadierka. Z umytého citróna odstránime kôru a odšťavíme ho. Dáme variť vodu s kôrou a šťavou z citróna a polovicou cukru. 
  2. Do vriacej vložíme hrušky, povaríme asi 3 minúty, vyberieme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Zvaríme červené víno s korením a zvyškom cukru. Necháme trochu povariť, potom nádobu ponoríme do horúceho vodného kúpeľa. 
  3. Pridáme žĺtky a všetko ručným šľahačom alebo metličkou šľaháme tak dlho, až vznikne hustá pena. Na tanier dáme zmrzlinu, obložíme ju osminkami hrušiek, prelejeme vlažnou penou, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti posypeme škoricou alebo strúhanou čokoládou.