Recepty

Žemľové knedličky Žemľové knedličky

Žemľové knedličky

Suroviny

8 žemlí pokrájaných na kocky,
8 lyžíc nakrájanej petržlenovej vňate,
7,5 dl mlieka RAJO,
3 celé vajcia,
2 veľké cibule,
150 g masla RAJO,
150 g hrubej múky (podľa potreby),
soľ.

Postup receptu

  1. Pokrájanú cibuľu opražíme na masle a pridáme opražené žemle. Mlieko rozmixujeme s vajcami a soľou, žemle zalejeme a pridáme petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame. 
  2. Necháme stáť asi 15 minút, aby masa dobre zmäkla, ešte raz premiešame a na podklade z múky navlhčenými rukami formujeme malé guľky. 
  3. Guľky varíme 10 minút v osolenej vode. Po jednej ich vyberieme a prepichneme ihlicou, aby unikol prebytočný vzduch. Vhodné sú k pečenému mäsu či hydine.