Recepty

Zemiaky v bylinkovej omáčke Zemiaky v bylinkovej omáčke

Zemiaky v bylinkovej omáčke

Suroviny

1 kg zemiakov,
50 g masla,
30 g hladkej múky,
7,5 dl mlieka RAJO,
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie – biely,
100 g strúhaného tvrdého syra,
mleté čierne korenie,
1 viazanička petržlenovej vňate,
soľ.

Postup receptu

  1. Olúpané zemiaky povaríme v osolenej vode 20 minút, vodu zlejeme a necháme vychladnúť. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a krátko opražíme. 
  2. Za stáleho miešania prilievame po častiach mlieko rozmiešané s jogurtom, necháme prevrieť a zhustnúť. V omáčke rozpustíme polovicu strúhaného syra, dochutíme soľou a korením. Pokrájané zemiaky dáme do ohňo- vzdornej misy alebo do pekáča. 
  3. Omáčku vylejeme na zemiaky, posypeme zvyškom strúhaného syra a posekanou petržlenovou vňaťou. Rúru predhrejeme na 200°C a zemiaky zapekáme asi 15 minút. Podávame so zeleninovým šalátom.