Recepty

Zeleninové palacinky Zeleninové palacinky

Zeleninové palacinky

Suroviny

20 g hladkej múky,
4 vajcia,
5 dl mlieka RAJO,
1 lyžica oleja,
štipka soli,
olej na opekanie.

Plnka:
500 g zeleniny (špenát, hrášok, mrkva, kukurica, kel),
100 g masla RAJO,
150 g strúhaného tvrdého syra,
100 g Rajo kyslej smotany,
3 vajcia uvarené natvrdo,
100 g šunky,
mleté čierne korenie,
muškátový oriešok,
soľ.

Postup receptu

  1. Pripravíme slané palacinky, zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme odkvapkať na site. Potom ju pokrájame a dáme podusiť na 2 lyžiciach masla, nakoniec trocha osolíme, okoreníme, posypeme trochou strúhaného muškátového orieška a primiešame polovicu strúhaného syra. 
  2. Pred podávaním každú palacinku naplníme pripravenou zmesou, skrútime, vložíme do pekáča, kde ich polejeme smotanou, posypeme zvyškom syra a pridáme niekoľko kúskov masla. Zapekáme dozlatista v horúcej rúre.