Recepty

Zamatová roláda

Zamatová roláda

Suroviny

6 vajec,
5 PL kryštálového cukru,
3 kávové lyžičky kakaa,
sóda bikarbóna.


Krém:
5 dl mlieka RAJO,
5 PL polohrubej múky,
1 vajce,
250 g tradičného masla RAJO,
1 kávová lyžička kakaa,
1 balíček vanilínového cukru,
5 PL práškového cukru.

Poleva:
100 g čokolády na varenie,
50 g tradičného masla RAJO,
1 PL práškového cukru.

Postup receptu

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, postupne pridávame žĺtky, sódu a kakao. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečené vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme. 
  2. V mlieku rozmiešame vajce, múku a uvaríme hustú kašu. Do vlažnej zamiešame maslo, vyšľaháme a rozdelíme na dve časti. Do jednej dáme vanilínový cukor, do druhej kakao a práškový cukor. 
  3. Na plát cesta natrieme tmavý a potom svetlý krém a zvinieme ho do rolády. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo, cukor a do hladka vymiešame. Polevou oblejeme roládu a necháme ju na chladnom mieste stuhnúť.