Recepty

Vajcia s bylinkovou omáčkou Vajcia s bylinkovou omáčkou

Vajcia s bylinkovou omáčkou

Suroviny

8 vajec,
1 ks 135 g Rajo Probia jogurt biely,
120 g Rajo kyslá smotana,
125 g Rajo tvaroh odtučnený hrudkovitý,
2 lyžice horčice,
1 cibuľa,
1 zväzok petržlenovej vňate,
kôpru a pažítky,
1 malá sladkokyslá uhorka,
štipka mletého čierneho korenia,
cukor,
soľ,
rajčiaky na ozdobu.

Postup receptu

  1. Vajcia na koncoch prepichenem a vložíme do vriacej vody. Varíme 10 minút, ochladíme studenou vodou a ošúpeme. Do tvarohu vmiešame jogurt, smotanu a horčicu.
  2. Očistenú cibuľu na jemno nastrúhame. Zelené vňate nadrobno nakrájame, takisto uhorku. Všetko pridáme do omáčky. Osolíme, dochutíme korením a cukrom. Omáčku dáme do mištičky, ktorú postavíme do stredu okrúhleho podnosu. 
  3. Vajcia rozkrojíme a poukladáme okolo misky s omáčkou. Ozdobíme kolieskami rajčiakov.