Recepty

Torta s ruským krémom

Torta s ruským krémom

Suroviny

150 g práškového cukru,
1 žĺtok,
300 ml Rajo smotana na šľahanie,
1 balíček vanilínového cukru,
100 g masla RAJO,
1 lyžička práškovej želatíny,
1 lyžica mlieka RAJO,
rum,
160 g piškót,
50 g hrozienok namočených v rume.

Na ozdobenie:
1 ks 250 ml Rajo smotana na šľahanie,
1 lyžica strúhanej čokolády,
ovocie.

Postup receptu

  1. Želatínu namočíme v troche vody a necháme napučať. V horúcom vodnom kúpeli spolu šľaháme práškový a vanilínový cukor, žĺtok, 1 dl smotany do zhustnutia. Maslo vyšľaháme do peny spolu so želatínou, rumom a 2 dl smotany. Hmoty spolu zmiešame. 
  2. Tortovú formu vyložíme mastným papierom, tretinou krému natrieme dno, na to uložíme piškóty, časť hrozienok, natrieme krémo. Vrstvy striedame. Navrchu budú piškóty. Odložíme do chladu stuhnúť. 
  3. Potom tortu vyklopíme na podnos a odstránime papier. Ozdobíme šľahačkou, ovocím a posypeme strúhanou čokoládou