Recepty

Švédsky tvarožník

Švédsky tvarožník

Suroviny

Sypké cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky, 
1 hrnček kryštálového cukru, 
1 balíček prášku do pečiva. 

Riedka plnka: 
3 ks Rajo ochutený tvaroh hrozienka-vanilka, 
3 vajíčka, 
trochu vlažného mlieka.

Postup receptu

  1. Zmes na sypké cesto: Zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva. 
  2. Zmes na riedku plnku: Premiešame tvaroh s vyšľahanými vajíčkami a mliekom tak, aby vznikla redšia plnka. Vrstvenie na plech vymastený a vysypaný múkou: prvá vrstva je polovica sypkej zmesi na cesto, druhá vrstva je všetka tvarohová plnka, tretia vrstva je zvyšok sypkej zmesi na cesto a štvrtá vrstva sú tenké plátky masla rovnomerne poukladané po celej ploche koláča.
  3. Na plech vysypeme polovicu sypkej zmesi a na ňu rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Všetko zasypeme druhou polovicou zmesi. 
  4. Celý povrch pokladieme plátkami masla tak, aby presiaklo celým koláčom. Ak sa vám práve nechce maslo krájať, tak ho roztopte a povrch polejte. Koláč je pripravený do rúry. 
  5. Keď je už takto koláč nachystaný, vložíme ho do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút pri teplote 180 °C, aby mal pekne upečenú kôrku.