Recepty

Škvarkové rožky Škvarkové rožky

Škvarkové rožky

Suroviny

500 g hladkej múky,
1 ks 250 ml Rajo smotana na šľahanie,
2 vajcia,
1 kocka syrokrému,
40 g droždia,
0,5 dl mlieka Rajo,
soľ,
pomleté škvarky na plnku podľa chuti,
sézam,
strúhaný tvrdý syr alebo rasca na posypanie,
1 vajce na potrenie.

Postup receptu

  1. Zamiesime cesto a necháme 1 hodinu stáť. Potom ho rozdlelíme na 8 častí. Každú časť samostatne vyvaľkáme do kruhu, potrieme škvarkami, osolíme a rozkrájame ako tortu na 16 dielikov. 
  2. Stáčame ich po jednom od najhrubšieho konca po najtenší. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme a poukladáme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre.