Recepty

Sicílska tvarohová torta Sicílska tvarohová torta

Sicílska tvarohová torta

Suroviny

250 g polohrubej múky,
1/2 balíčka kypriaceho prášku,
85 g Rajo masla,
60 g práškového cukru,
trochu postrúhanej citrónovej kôry,
2 vajcia
2 - 3 lyžice mlieka Rajo,
soľ,
maslo Rajo na potrenie torty.


Tvarohová plnka:
500 g Rajo tvaroh jemný hrudkovitý,
2 žĺtky,
250 g práškového cukru,
100 g zrelých alebo kompótovaných broskýň,
100 g kokosovej múčky.

Postup receptu

  1. Múku preosejeme s kypriacim práškom, zmiesime s cukrom, tukom, štipkou soli a citrónovou kôrou. Vymastíme tortovú formu a dno vyložíme rozvaľkaným cestom tak, aby pokrylo aj boky. 
  2. Natrieme polovicou tvarohovej plnky, na to položíme polovice broskýň. Posypeme kokosovou múčkou (prípadne posekanými mandľami) a nakoniec ešte potrieme zvyškom plnky. 
  3. Pečieme v stredne teplej rúre. Ešte teplú tortu potrieme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom a ozdobíme broskyňami.