Recepty

Predvianočná zapekaná kapusta Predvianočná zapekaná kapusta

Predvianočná zapekaná kapusta

Suroviny

400 g kyslej kapusty,
400 g bravčového pliecka,
4 lyžice bravčovej masti,
1 cibuľa,
80 g ryže,
1 ks 180 g Rajo kyslá smotana,
mleté čierne korenie,
mletá sladká paprika,
soľ.

Postup receptu

  1. Odkvapkanú kapustu podlejeme v kastróli vodou a prikrytú dusíme. nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masfti, pridáme pomleté mäso, papriku, korenie, soľ. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. 
  2. Ryžu premyjeme horúcou vodou, dáme cddo hrnca, zalejeme vodou, pridáme trochu masti, necháme ju povariť a dusíme do mäkka. Do vymastenej zapekacej misky ukladáme vrstvy. 
  3. Na dno tretinu udusenej kapusty, na to polovicu ryže a polovicu mäsa. Prekladanie zopakujeme. Vrchnú vrstvu tvorí kapusta. Povrch polejeme kyslou smotanou a zapečieme v rúre.