Recepty

Ozdobená bublanina Ozdobená bublanina

Ozdobená bublanina

Suroviny

1 ks 250 g Rajo tvaroh tučný hrudkovitý,
100 g masla,
180 g detskej krupice,
80 g práškového cukru,
2 vajcia,
5 lyžíc mlieka Rajo,
30 g hrozienok,
2 stredne veľké červené jablká,
5 sliviek.

Postup receptu

  1. Do misy dáme zmäknuté maslo rozkrájané na plátky, pridáme cukor a rozotrieme. K maslu s cukrom pridáme žĺtky a vymiešame na penu. 
  2. Pridáme tvaroh a krupicu, ktorú sme predtým navlhčili v piatich lyžiciach mlieka, nakoniec hrozienka a všetko spolu dobre premiešame. Vyšľahaný sneh z bielkov pridávame do cesta veľmi zľahka. 
  3. Nižšiu zapekaciu formu súvisle vymastíme tukom, nalejeme do nej cesto a zarovnáme. Z polo-vičiek sliviek vytvoríme v strede kvetinku, jablká rozkrájané na polmesiačiky (0,5 cm) pozapichujeme do cesta šupkou nahor. 
  4. Okolo sliviek tým vytvoríme astrovitú kvetinku. Rúru dopredu vyhrejeme na 180°C, vložíme do stredu naplnenú formu a 30 minút pomaly pečieme. 
  5. Hotovú bublaninu necháme vychladnúť a potom rozkrájame na rovnaké diely. V zime môžeme použiť odkvapkaný kompót, vhodné sú slivky a višne.