Recepty

Ľahký rybí šalát Ľahký rybí šalát

Ľahký rybí šalát

Suroviny

500 g rybieho mäsa,
1 ks 500 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie – biely,
3 dl trvanlivého mlieka Rajo,
uvarený alebo sterilizovaný hrášok,
2-3 mladé cibuľky,
200 g mrkvy,
trocha vegety,
mleté čierne korenie,
5 dl octu (na uvarenie ryby),
soľ,
2 l vody.

Postup receptu

  1. Do vody vlejeme ocot a varíme v nej očistenú rybu alebo filé asi 10 minút. Ocedíme, prípadne vyberieme kostičky. 
  2. Mäso roztlačíme vidličkou, pridáme uvarenú a na jablkovom strúhadle postrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku aj s vňaťou, hráškom a jogurtom.
  3. Osolíme, okoreníme a pomaly dolievame mlieko, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Hotový šalát dáme vychladiť. Takto získame asi 2 kg čerstvého rybieho šalátu.