Recepty

Kysnutý kapustový závin

Kysnutý kapustový závin

Suroviny

400 g hrubej múky,
20 g droždia,
1 žĺtok,
40 g cukru,
40 g tradičného masla RAJO,
mlieko RAJO,
soľ.

Plnka:
1 kg hlávkovej kapusty,
100 g tradičného masla RAJO,
100 g kryštálového cukru,
100 g údeného tofu,
mleté čierne korenie,
soľ.

Postup receptu

  1. Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom, vlažné mlieko, žĺtok, soľ a maslo. Zamiesime cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Preložíme ho na pomúčenú dosku, vyvaľkáme do obdĺžnika a naplníme pripravenou plnkou. 
  2. Navrch poukladáme nadrobno nakrájané tofu. Zvinieme, dáme na vymastený plech, necháme vykysnúť, potrieme rozpusteným maslom a upečieme. Plnku pripravíme tak, že na maslo dáme cukor a upražíme karamel. 
  3. Potom pridáme postrúhanú kapustu, korenie, soľ a prikryté dusíme. Závin plníme vychladnutou plnkou.