Recepty

Jogurtový rôsol s jablkami Jogurtový rôsol s jablkami

Jogurtový rôsol s jablkami

Suroviny

1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
3 jablká,
50 g cukru,
šťava z pol citróna,
1 lyžička mletej škorice,
25 g želatíny,
1 pomaranč na ozdobenie,
1,2 dl šľahačkovej smotany Rajo,
1 lyžička práškového cukru,
trocha masla Rajo na vymastenie formičiek.

Postup receptu

  1. Jogurt pomiešane s nastrúhanými jablkami, cukrom a škoricou.
  2. Želatínu rozpustíme v malom množstve vlažnej vody, asi po 10 minútach ju dobre premiešame a vpravíme do jogurtovej zmesi. 
  3. Pudingové formičky vymastíme maslom, nalejeme do nich pripravenú hmotu a necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Rôsol vyklopíme, ozdobíme kolieskami pomaranča a kopčekom šľahačky.