Recepty

Jahodové rezy Jahodové rezy

Jahodové rezy

Suroviny

5 vajec,
5 lyžíc práškového cukru,
5 lyžíc polohrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku,
jahodový džem,
jahody,
tuk a múka na plech.


Krém 1:
1 balíček jahodového pudingu,
5 dl mlieka Rajo,
3 lyžice cukru,
20 g Rajo ľahšie roztierateľné,
10 g práškovej želatíny.

Krém 2:
2,5 dl kyslej smotany,
1 ks 330 g Rajo Nízkotučný jogurt Plus pre zdravie
2 balíčky vanilínového cukru,
10 g práškovej želatíny.

Postup receptu

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou, vychladnuté natrieme džemom a nahusto obložíme jahodami. 
  2. Z mlieka, cukru a prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame tuk a napučanú rozpustenú želatínu a teplý krém vylejeme na jahody.
  3. Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a pripravenou želatínou. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme stuhnúť do chladu a ľubovoľne ozdobíme.