Recepty

Jabĺčkové hviezdičky s glazúrou z grenadíny Jabĺčkové hviezdičky s glazúrou z grenadíny

Jabĺčkové hviezdičky s glazúrou z grenadíny

Suroviny

60 g sušených jablčných krúžkov (mäkkých)
125 g Rajo tradičného masla
100 g kryštálového cukru
štipka soli
1 čajová lyžička škorice
1 vajíčko
225 g hladkej múky
60 g pražených mletých mandlí
200 g práškového cukru
1 čajová lyžička čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
1 polievková lyžica grenadíny
Niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
Strieborne cukrové perličky na ozdobenie

Postup receptu

  1. Sušené jabĺčka jemne nasekáme.
  2. Pridáme zmäknuté maslo, kryštálový cukor, soľ a škoricu do misky a ručným mixérom vyšľaháme do peny. Potom do hmoty vmiešame vajce.
  3. Postupne do zmesi zapracujeme preosiatu múku, mleté pražené mandle a nadrobno nakrájané sušené jabĺčka. Vymiesime na hladké cesto.
  4. Hotové cesto necháme hodinu odpočívať v chladničke.
  5. Medzitým predhreme rúru na 180 ° C. Cesto rovnomerne vyvaľkáme na 5 mm hrubý plát na ľahko pomúčenej doske.
  6. Postupne vykrajujeme hviezdičky a ukladáme na papierom vyložený plech.
  7. Pečieme v predhriatej rúre 10 - 12 minút dozlatista. Hviezdičky vytiahneme z rúry a necháme na plechu vychladnúť.
  8. Medzitým pripravíme hladkú polevu z práškového cukru, grenadíny, citrónovej šťavy a niekoľkých kvapiek potravinárskeho farbiva.
  9. Glazúru nanášame na hviezdičky štetcom.
  10. Na záver hviezdičky ozdobíme cukrovými perličkami.