Recepty

Hrozienkovo-vanilkový koláč Hrozienkovo-vanilkový koláč

Hrozienkovo-vanilkový koláč

Suroviny

4 ks Rajo ochutený tvaroh hrozienka-vanilka, 
4 ks vajcia, 
kryštálový cukor,
250 g tradičného masla Rajo,
150 g maslo / tuk na vytretie formy na pečenie
detská krupica,
4 PL prášok do pečiva 
250 g ovocia (slivky, ringloty).

Postup receptu

  1. Maslo vymiešame s cukrom a 4 žĺtkami, pridáme tvaroh a detskú krupicu s práškom do pečiva. 
  2. Vymiešame do tuha sneh zo 4 bielkov a zľahka ho pridáme do tvarohovej zmesi. 
  3. Cesto vylejeme na vymastený plech, poukladáme naň vykôstkované ovocie (slivky, ringloty). Pečieme asi 40 minút vo vyhriatej rúre.