Recepty

Devínsky kapor Devínsky kapor

Devínsky kapor

Suroviny

200 g očisteného kapra.

Na cestíčko:
20 g hladkej múky,
30 g oleja,
trochu cesnakovej pasty,
1 vajce,
1,5 dl mlieka RAJO,
1 dl piva,
20 g droždia.


Zemiakové krokety:
1 kg zemiakov,
2 žĺtky,
30 g maizeny,
70 g hladkej múky,
1 vajce,
mlieko RAJO,
strúhanka,
tuk na vyprážanie.

Postup receptu

  1. Kapra vykostíme, obalíme v múke, v cestíčku a vypražíme. 
  2. Na pivné cestíčko zmiešame múku, vajce, mlieko a pivo. Vyšľaháme hustejšie cestíčko, do ktorého pridáme trochu cesnakovej pasty, čerstvého droždia a chvíľu počkáme, kým nakysne.
  3. Uvaríme očistené zemiaky a necháme vychladnúť. prepasírujeme cez sito, či pasírovací strojček alebo postrúhame. Pridáme žĺtky, soľ, maizenu, múku a vypracujeme cesto. 
  4. Z neho tvarujeme malé valčeky, obaľujeme ich vo vajci rozšľahanom s trochou mlieka a v strúhanke. Vypražíme do červena.