Recepty

Broskyňové rezy Broskyňové rezy

Broskyňové rezy

Suroviny

5 vajec,
250 g práškového cukru,
5 lyžíc vriacej vody,
1 lyžica oleja,
200 g polohrubej múky,
1/2 balíčka kypriaceho prášku,
tuk a múka na plech.


Plnka:
1 ks 250 ml Rajo smotana na šľahanie,
1 balíček vanilínového cukru,
1ks 330g Rajo nízkotučný jogurt Plus pre zdravie,
broskyne.


Poleva:
4 dl vody,
1 dl broskyňového sirupu,
100 g práškového cukru,
1 balíček vanilínového cukru,
1 balíček krémového prášku Zlatý klas.

Postup receptu

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu, olej, múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na vymastený plech vysypaný múkou a upečieme. 
  3. Na vychladnuté cesto natrieme plnku, pripravenú z vyšľahanej smotany s vanilínovým cukrom. Ak je hustá, pridáme do nej biely jogurt.
  4. Koláč odložíme do chladničky. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu broskyne nakrájané na štvrtiny. 
  5. Zalejeme ich pudingovou polevou, ktorú pripravíme z krémového prášku, sirupu, cukru a vody.
  6. Hotový koláč dáme na niekoľko hodín do chladu a potom ho nakrájame na rezy.