Recepty

Babičkina kapustnica Babičkina kapustnica

Babičkina kapustnica

Suroviny

500 g zemiakov,
250 g kyslej kapusty,
údená klobása,
4 dl kyslej smotany Rajo,
150 g údeného tofu,
60 g masla Rajo,
40 g hladkej múky,
1 žĺtok, trocha mlieka Rajo,
1 lyžica mletej sladkej papriky,
rasca,
soľ.

Postup receptu

  1. Očistené surové zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu a dáme variť. Keď sa zemiaky trochu povaria, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, pokrájanú klobásu a všetko uvaríme domäkka. 
  2. Potom prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a znovu povaríme. 
  3. Nakoniec primiešame papriku, cesnak rozotrený s maslom a žĺtok rozmiešaný v troške mlieka. Tofu pokrájame na malé kocky, pridáme do polievky a necháme prejsť varom.